WooCommerce og WordPress anvendt til en webshop, eller om du vil e-commerce, er andet end tal og teknik. Det handler om et ønske om at drive en onlineforretning, hvor man vil tilbyde en ydelse eller et produkt til dem, der ønsker at købe dine ydelser eller produkter online.

Jeg finder, at der er flere og flere, der blot ser på teknikken, når det handler om at skabe en god forretning online – Bevares det er da ikke sådan, at man ikke skal se på den tekniske del, men det er ikke kun teknik, der giver en god WooCommerce shop”, udtaler Jacob Blæsbjerg, parter.

Skulle du have en anden shop end WooCommerce kan du sikkert godt finde et par guldkort her alligevel. Du er velkommen til at tage et kig.

WooCommerce shoppen og dine værktøjer

Hvis vi skal trække en parallel til den fysiske verden og det at være købmand, er det ikke så svært at se pointen i denne artikel.

Alle kan bygge en købmandsbutik, der er reoler med vare. Mælken står bagerst i butikken, med det formål at få så mange som muligt til at købe en masse andre ting, når de henter dagligdagens fornødenheder som mælk, smør og andet i køledisken.

Hvad var det, der gjorde den lokale købmand god?
købmand - woocommerceMåske har du en alder, hvor du kan huske den lokale købmand. Når man kom ind i butikken blev man mødt med et ”Hej Jacob – Hvordan går det med hunden”, eller hvad det nu var, I havde talt om sidste gang du var i hans butik. Inden du kom hen til disken, havde han allerede lagt avisen frem, så den var klar til at komme i posen. Der lå også en lakridspipe, den du gerne skulle kunne nå at få spist, inden du var hjemme, så de andre fra familien ikke så dig nyde den lækre lakrids og ville afkræve dig en bid eller to.

Han var god til noget
Det kunne endda være at købmanden var rigtig god til grønsager, og det faktisk var årsagen til, at du kom så ofte. Han var ekspert og havde ofte fortalt løst om agurker og gulerødder. Dem som han hentede ude i det lokale gartneri. De var økologiske, det er længe før andre havde tænkt, at det var et kvalitetsstempel, men din lokale grønsagsekspert havde styr på det længe før alle andre. Han havde endda en lokal knægt til at gå med en lille flyer en gang om ugen med et par gode tilbud og en lækker opskrift med grønsager. Ja, passionen var der helt sikker hos Jørgen Købmand.

Din webshop 
WoocommerceDer er i dag en masse teknik, der kan kan klare en masse smarte ting i din WooCommerce online shop; Google Analytics kan spore dette og hint; Adwords kan lokke kunderne ind (naturligvis mod betaling), så du kan få folk til at tilmelde sig et nyhedsbrev eller en ugentlig reklame om du vil. Du kan studere, hvordan de bevæger sig rundt i din onlineshop, endda uden at de selv ved, at de bliver holdt øje med. Du kan endda optage video af deres gøren og laden ….

Sagt med andre ord, du kan opsamle enorme mængder af data om alle de mange skønne kunder, du har i din butik, og endda skrive til dem, der glemte at gå igennem kassen med deres varer. (Hvis de da ellers har givet dig lov til det). Systemer og smart teknik kan tage så meget over for dig, at du skal bare pakke varerne og så ellers tjene penge … eller?!?!?

Det handler om kendskab
Her mener jeg ikke kendskab til teknik, men kendskab til alle de bløde og hårde værdier omkring din forretning, som har INTET at gøre med det, at de skal sælges online i første omgang. I dag er WooCommerce og WordPress en utrolig stærk kombination, der giver adgang til, at alle der vil, kan sætte deres egen webshop op inkl. en blog på et par dage eller 3, hvis det skulle drille.

Det handler om din passion, dit drive og din evne til at holde fokus.
WooCommerce, eller din butik, skal vise, at du, ligesom vores ven Jørgen Købmand brænder for noget. I hans tilfælde sunde og friske grønsager. Han kunne formidle det i et lille lokalt område – hvor du har muligheden med WooCommerce til at dele det med, ja, hele verdenen uden de store vanskeligheder.

Der skal naturligvis noget tekniske kunnen til, og viden inden for området er bestemt ikke til et neglegerer, men lad os nu ikke falde i den grøft. Vi skal jo sælge det, som du har passion for, det som fik dig til at starte din webshop, eller du måske drømmer om at starte en webshop med i WooCommerce. DIN VIDEN.

SEO – Et smart udtryk

Måske har du hørt om SEO til WooCommerce, eller Searc Engine Optimizing, det er noget teknisk noget, som du skal have en masse hjælp til. Faktum er, at tiderne er ved at ændre sig – Google er blevet klogere. Det er klart, at du skal vide lidt, men det tager vi en anden god gang.

Kik efter artiklen ”WooCommerce – Start op med SEO”. Man fald ikke i nu – læs lige resten af bloggen her – Goddies to come

Ligesom vores købmand skal vi huske, at det handler om, at give noget til kunderne de søger – Jørgen Købmand vidste alt om grønsager, og der var altid en god opskrift med årstidens grønsager at få hos Jørgen.

Lær af Jørgen!
Lad os nu sige, at du gerne vil sælge sko i din butik. Så er det, fordi du ved en masse om sko, eller du har fundet nogle sko, der ikke kan findes andre steder. Du har noget her som er unikt. Ja ja – sko er vel sko. Men grønsager er jo også bare grønsager! Det handler om at fortælle historien. Jørgen Købmand havde altid en opskrift med i sine tilbud – mon ikke det gav en kunde eller to i butikken?

Når du har oprette din onlinebutik og fået de første produkter på hylderne,…
Nu skal du starte med at dele ud af dine opskrifter, eller sagt med andre ord, din viden. Nu var det sko, vi var i gang med, så dem fortsætter vi med.

Kunder søger efter information. ”Sko” indeholder også en masse information. Nu handler det om få dig, at få delt ud af alt den viden, du har om sko, og det gør du på din blog del af din WooCommerce/Wordpress side.

Det, som det handler om er først og fremmest godt indhold. Godt indhold er indhold med en masse information om et givent emne. Her er det jo sko, som vi skriver om, så her handler det fx om skosåler. Lad os antage, at du ved en masse om skosåler. Så skriver du en blog om skosåler og der er ganske givet en del at fortælle om skosåler og hvorfor lige netop de såler, der er på dine sko er de bedste. Du skriver om skoindlæg, smørebånd, overlæder på skoen, slidstærke sko etc., etc. Det som du skal holde dig for øje er, at du skal skrive dine blogs til kommende kunder, der søger information, ganske som tilfældet med denne blog. Jeg vil gerne dele ud af min viden, måske finder du det interessant og kontakter mig. Det samme skal du have for øje, når du begynder at dele ud af dine informationer. Skriv om ét emne fx skosåler. En blog eller artikel skal være på ca. 1.000 ord, og skriv populært. Du skal forsøge at lave en ”evergreen”, med andre ord en artikel der indeholder information, der kan være interessant længe.

Det er disse artikler Google vil finde (der er lidt fif her, til hvordan du klarer den del) og dermed vil dine kommende kunder komme og læse løs og måske ende med at købe et par sko.

Den lille reklame (når der noget interessant at fortælle)
WooCommerceWooCommerce kommer ikke med et integreret nyhedsbrevssystem. Men der findes mange på markedet fx MailChimp, HeyLoyality, etc. Du skal bruge sådanne systemer til at sende dine reklamer og ”små” appetitvækkere ud i. Ligesom Jørgen Købmand gjorde det med sin flyer, som han havde valgt at dele ud en gang om ugen. Det er ikke sikkert, at du har indhold, der er interessant til en gang om ugen, så send noget ud når du har noget nyt og/eller interessant at dele, men ikke mindre end én gang om måneden.

Der er flere muligheder for at lave segmenter – husker du, at jeg fik en lakridspip når jeg handlede? Jørgen Købmand var klar over dette. Der er mange muligheder, uden det kommer til at handle om tal og teknik, for at du også kan klare den øvelse i dine nyhedsbreve. Fx kan du indstille systemet til at sende mails ud med en given skostørrelse til kunder, der tidligere har købt den størrelse, men husk kun at sende noget ud til dem, når du har noget interessant.

Få en chat på dit site
Det er ikke nogen dum idé med en chat på din shop. Nu tænker du måske, at du ikke er online hele tiden – fair nok. Måske har du et day time job der skal passes. Men det kan godt betale sig, at se sig omkring og få et chatsystem på din WooCommerce shop.

Mange har succes med at være online gennem fx apps på deres telefon om aftenen. Så når en kunde har brug for din hjælp, kan du hurtig svare. Er du der ikke, kan nogle systemer helt fjerne muligheden, for at kunden kan se, at du ikke er der lige nu, eller du kan lade kunden lægge en besked til dig, og du kan så svare på email. Det er under alle omstændigheder godt købmandsskab.

Jeg håber dette lille indlæg, har givet dig anledning til at se, at det at drive en webshop ikke blot er tal og teknik, men også et spørgsmål om at komme til sine kunder med viden, og en god service.

Skulle du have fået lyst til en snak om mulighederne, når det kommer til WooCommerce, eller e-commerce i alt almindelighed, er du altid velkommen til at kontakt os på 42 74 25 85.

Vi glæder os til at høre fra dig.

Summary
Wordpress og WooCommerce er andet end bare tal og teknik …
Article Name
Wordpress og WooCommerce er andet end bare tal og teknik …
Description
WooCommerce og WordPress anvendt til en webshop, (eller om du vil e-commerce) er andet end tal og teknik. Det handler om et ønske om at drive en onlineforretning, hvor man vil tilbyde en ydelse eller et produkt til dem der ønsker at købe din ydelser eller produkt online.
Author
Publisher Name
Blaesbjerg.com
Publisher Logo

Comments

comments