Woocommerce, selv om du IKKE bruger WooCommerce, vil du kunne få et stor udbytte af denne artikel, som indeholder et par gode råd til, hvordan du kommer i gang med at få ”ranking på Google”. Det er en praktisk anvisning til, hvordan du kommer i gang med de mest grundlæggende elementer, når det kommer til at få din side fundet på Google, eller de andre søgemaskiner.

Skulle du have en anden shop end WooCommerce, kan du sikkert godt finde et par guldkort her alligevel. Du er velkommen til at tage et kig.

WordPress og WooCommerce – Sitemap

WooCommerce og SEODet er sådan at Google er en ”doven rad”, så jo mere du hjælper Google på vej, jo lettere bliver det for dig at komme til at blive set på Google. Google har noget lettere ved at navigere, når du stiller et kort til rådighed. Jeg vil gerne anbefale det plugin, der er lavet af Yoast. Det er til at finde på WordPress.org

Det er et godt modul, der hjælper dig rigtig godt på vej i dit fremtidige arbejde med at få lavet SEO på din webshop, så længe det er WordPress og WooCommerce du anvender.

Sitemap – kortet over din WooCommere shop.
Det er relativt let at lade Yoast lave dit sitemap. Her er lille film der viser dig, hvordan det fungerer …


SEO – Sitemap woo commerce
 

Google Webmaster Tools
Google har været så venlig, at stille et værktøj til din rådighed der hedder Webmaster Tools. (Kan let findes her: KLIK HER).

Der er et par mindre operationer, der skal klares, inden du kan komme i gang, som bl.a. at du skal registrere dig og ikke mindst skal du også bevise overfor Google, at der er dig der ejer siden. Der er rigtig gode instruktioner at finde på deres side, så den forklaring vil jeg overlade til Google.

På Google Webmaster Tools skal du først og fremmest lægge dit sitemap/kortet over din webshop op. Når du har klaret dette, vil Google have meget lettere ved at finde din side og Webmaster Tools stiller en del gode statistikker til rådighed for dig, som du senere kan få stor glæde af.

Her vil du bl.a. kunne finde frem til, hvor mange sider Google har valgt at indeksere eller referere til, om du vil. Du kan også se lidt anden data, fx hvor mange kliks, der er kommet fra den organiske del af Google. Det kan anbefales at lave en Google Analytics konto, men det er lidt udover denne artikel, at komme ind på denne her også. Dog vil jeg sige; kender du ikke analytics – så se mere her på Googles egen side. Se mere her

Når du har klaret dit sitemap og det er på plads, så har du i alle tilfælde inviteret Google inden for, og så må vi blot vente, til Google synes den har tid til at se forbi. Det sker ofte inden for 24 til 48 timer.

Links til din webshop

Venner, familie og bekendte
Måske kender du nogle, der har en blog? Eller et website? – Det er altid en god ide at få et link til sin shop. Det behøver ikke være en stor og voldsom tekst. Blot en lille henvisning. Det er altid en god ide at kontakte alle man kender og høre om ikke de vil dele et link til din shop på deres blog eller side.

Bloggere – måske kan du endda gæsteblogge
Prøv at se om ikke du kan finde nogle bloggere, der kan skive om din ydelse eller dit produkt. Det er muligt at finde bloggere, der gør det for fx at få lov til at teste et af dine produkter. Det kan endda være, at du kan få lov til at være gæsteblogger på en fagblog omkring netop det produkt eller den ydelse du sælger.

Det er i alle tilfælde en god ide at se dig godt omkring – og vær ikke generet. Brug de kontaktinformationer bloggerne stiller til din rådighed og se om ikke der er nogle, der er friske på et samarbejde med netop dig.

Det vil give gode indgående links, og det kan Google godt li’

Debatforum, hvor du selv kan være aktiv
Det er også en god ide at blande sig i debatter på blogs, hvor det falder naturligt at nævne din WooCommerce shop. Handler du fx med tøj, vil det være fint at finde nogle steder, hvor mode bliver diskuteret og der lave et link eller to til din shop. HUSK at du skal være faglig i din tilgang, da det klart vil være det bedste og vil også skabe løbende trafik til din WooCommerce shop direkte fra bloggen.

Jeg håber, at du har fået et godt udbyttet af det, som du her har læst. Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du gerne vil have en snak om WooCommerce, Google eller andre emner inden for e-Commerce og forretningsudvikling.

SEO – Find vores holistiske tilgang til SEO her

Summary
WooCommerce SEO 1
Article Name
WooCommerce SEO 1
Description
Woocommerce, selv om ud IKKE bruger WooCommerce, vil du kunne få et stor udbygge af denne artikel, med et par gode råd til hvordan du kommer i gang med at få ”ranking på google”. Det er en praktisk anvisning til hvordan du kommer i gang med de mest grundlæggende elementer når det kommer til at få din side fundet på Google, eller de andre søgemaskiner.
Author
Publisher Name
Blaesbjerg.com
Publisher Logo

Comments

comments