Strategi og forretningsudvikling – Dag 6

Strategi og forretningsudvikling, så er det nu, vi skal sætte vores strategi sammen

Du har nu et klart billede af din virksomheds interne og eksterne forhold. Dine stærke og svage sider, dine muligheder og de trusler der ligger og lurer på din virksomhed. Det er tid til at få sat din viden sammen til en strategi. Det er tid til at lave din strategi og forretningsudvikling.

Forretningsudvikling 5 – Blaesbjerg.com

Strategi og forretningsudvikling – kom i gang
Det handler om at få styr på de tre niveauer der arbejdes med, når det kommer til at udvikle og udfører en strategi.
De 3 strategiske niveauerStrategisk niveau, det er det øverste niveau.
Det er det sæt spilleregler, som du skal agere efter, det er politikker, din målsætning (dit succeskriterie) og ikke mindst skal din strategi beskrive de idéer, som du her fået gennem processen.

Taktisk niveau
Her ligger dine planer. Du får styr på din opstilling af dine ressourcer, du skriver dine planer ned – det er de planer der sikre, at du når dine målsætninger og du kan sikre at din strategi bliver udført og bliver til en plan, som du kan følge. Du skal huske at få lagt et budget. Mere om dette i næste video.

Operationel niveau
Planerne skal udføres og gøres til virkelighed. Det er her metallet, om jeg så må sige, rammer benet. Det handler om at udføre og effektuere dine planer. Jeg er personligt stor tilhænger af at overdrage ansvaret til dem, der skal udfører opgaven med beskeden om, at de kan korrigere planen, når blot målet for operationen opnås. Tro på dine medarbejdere (soldater), når du skal gå i krig med planen. På krigspladsen (markedspladsen) er du ikke mere værd, end den mand/ kvinder der står ved siden af dig. Det handler om tillid. Uden tillid til ledelsen taber du krigen – uden din tillid til dine medarbejdere, taber du krigen.

HUSK: Gå forrest. Vær den der først sætter din fod på kamppladsen og vær den sidste der forlader den – og LAD INGEN BLIVE TILBAGE DØD ELLER LEVENDE.