Det røde håndtag – Lektion 8 forretningsudvikling

Det røde håndtag

Det røde håndtag er et super værktøj, at tænke ind i din forretningsudvikling. Du kommer ikke langt uden at have en klarhed over, hvad det vil koste dig at stoppe din proces. Det er en sikkerhed for altid at vide, hvad det koster dig at lukke en proces ned. Det bliver hurtigt afgørende for dig, og indimellem vil du gerne have den sikkerhed for dels at dit projekt går godt, dels at du gerne vil have en klarhed over, hvad det koster at stoppe . Altså, hvad koster det at trække i det røde håndtag?


Lektion 8 – Det røde håndtag

 

Cost drivers
Der bliver i videoen talt om cost drivers. Det er klart, at der er udgifter forbundet med at drive en virksomhed. Men der er nogle omkostninger der kan spares væk! Find dem i dit budget, det er de letteste penge, du kan finde. Når du har fundet de omkostninger, der driver din virksomhed, så se om du kan optimere processen, se om du kan gøre det hurtigere, bedre og billigere uden at miste kvaliteten i det du gør i din virksomhed.

Det røde håndtag, en del af dit budget
det røde håndtagDet er afgørende, at du altid er klar over, hvad det koster at lukke et projekt ned. Hvis du trykker på nødstop, hvad er prisen så?

Du skal ikke tænke fremtidig indtjening her. Det er, når du eliminerer et projekt, der er prisen på at stoppe. Hvad koster det? Tænk på fx:
– Medarbejdere der skal fyres
– Lagerbeholdning der skal afvikles
– Maskiner der skal sælges
– Lokaler der måske skal flyttes fra (opsigelse)

Listen er nok længere. Du har det i dit budget. I det budget kan du se, hvad det vil koste, hvis dit budget er lavet så det er til at følge.