Optimering af den enkelte side er guld værd

Optimering – Når det kommer til optimering af et site eller en webshop, handler det om at gøre sit yderste på alle de steder, hvor det er muligt. Derfor skal du også se på hver eneste side og hvert eneste produkt, som du har på din shop eller hjemmeside.


Optimering af én side

Optimering af én side

Overskriften H1
Her skal langt de fleste systemer fx WordPresse / WooCommerce blot tænke på det, som du kalder siden. Det er denne overskrift, der bliver til din H1. Det, som du skal huske her er blot at sikre, at du skriver det ord først, som der er det vigtigste for dig at blive fundet på. Fx som på denne blog, hvor hovedordet er “optimering”. Der skal ikke være mere end ét H1 tag i en tekst, aldrig!

Underoverskrift H2
Det er en vigtig ting at få denne med. Det er ikke noget, som CMS systemerne håndterer for dig, så her skal du altid selv på banen. Søg for at starte underoverskriften med dit søgeord. Det kan virke lidt som om, du gentager sig selv, men det vil fungere godt både for brugeren, der kommer til siden og ikke mindst for Google og Bing, der skal indeksere din side. Du kan skrive en H2 tag sådan her: <h2>Din tekst</h2>.

Billedet – HUSK altid et billedeOptimering i wordpress
Billeder siger 1.000 ord mere end en tekst. Sådan har vi mennesker det og derfor har Google det på sammen måde. Men til forskel fra mennesker, skal Google have lidt hjælp til at se billedet. Derfor skal du lave en ALT tekst. Der er mange systemer, der hjælper dig på vej til at lave denne. Her er et eksemplet fra WordPress hertil højre.

Det felt du skal udfylde med tekst, er det der hedder “Alternativ tekst” også kaldet ALT teksten. Igen start med din søgeord. Skal du lave det direkte i HTML-koden skal du skrive: alt=”Optimering af én side”. Sådan her vil det se ud i sin helhed.

<img class=”alignright size-thumbnail wp-image-362″ src=”http://blaesbjerg.com/wp-content/uploads/2016/08/Skærmbillede-2016-08-26-kl.-08.34.20-150×150.png” alt=”Optimering i wordpress” width=”150″ height=”150″ />

Bruge fed til del-overskrifter for at optimere
Det giver ofte et naturligt break i en tekst at bruge del-overskifter. Her kan du bruge <b> </b> omkring dine ord, det vil gøre din tekst fed. Det fortæller dels brugeren at der kommer et nyt afsnit, dels giver det Google og Bing en ide om, at den her tekst indeholder noget vigtigt. Skriv så vidt muligt dit søgeord ind i disse del-overskrifter, eller i næstbedste fald en bøjning af søgeordret. Du kan skrive en fed tekst med dette tag sådan her: <b>Din tekst</b>.

Det samme er tilfældet med at bruge kursiv, her kan du fx sætte det ind som et citat. Brug kursiv for at optimere din tekst for læseren og for SEO årsager, husk altid at dit søgeord skal indgå” udtaler Jacob Blæsbjerg, partner på videoen i denne blog. Du kan skrive en kursiv tekst med dette tag: <i>Din tekst</i>

Dit call to action
Pas på det ikke kommer for langt nede på siden, så brugerne ikke kan findet det. Du kan bruge links eller HTML-knapper. Begge dele fungere fint. Det kan også være at call to action indgår som en del af designet, som her på bloggen, hvor du over til højre finder en call to action i form af “Book et møde”. Der findes plugins til langt de fleste CMS systemer, som du kan bruge til HTML-knapper.

Links til din kategori sikrer brugerne og SEO-optimering
Når en bruger kommer helt til slutningen af en side, så giv den besøgende en chance for at komme videre på dit site. Placer et link til kategorien, som den enkelte side omhandler. Det vil både give SEO ranking til kategorien og den besøgende kan lidt navigere rundt på siden.

301 redirect
Det er altid lidt nørdet at arbejde med SEO, men det er en ting, som er super vigtig. Det vil kræve at fx installere et modul, der kan klare denne opgave – det vil gøre det lettere. MEN det er ikke altid, du kan få lov til at bruge sådanne moduler for din host. Spørg din nørd, eller giv os et kald. 301 redirect er KUN til sider som du VED, du ikke kommer til at bruge igen. Du kan blive lidt mere nørdet på dette emne her: 301 Redirect.

Kontakt os gerne omkring optimering

Du er altid velkommen til at kontakt os, hvis du gerne vil videre med din optimering af din side eller shop. Vi er til at fange, ring til os på +45 42 74 25 85, eller klik herunder:

   Book et gratis møde

SEO – Find vores holistiske tilgang til SEO her

Comments

comments