Dag 7 – Dit søkort er dit budget

Budget – der er ingen kaptajner der sejler i farefuldt vand uden søkort

Ja – vi skal til det; budgettet. Det er sådan med mange iværksættere eller entreprenører, at når man nævner budget, så slukkes lyset i deres øjne. Det er nok grundet, at de ikke kan se fordelen i at have et budget, der hele tiden er opdateret og hænger sammen med den strategi, der er blevet lagt for forretningsudviklingen.


Lektion 7 – Dit søkort

Uden budget kan det gå helt galt
Det er sådan med et budget, at det er noget man ikke blot har liggende i skuffen. Det er et værktøj, som du, som leder af din virksomhed bør se på mindst en gang om måneden. Se om tallene er nået, er de, det er det fint – men kunne vi så nå mere? Er tallene ikke mødt, hvorfor er de så ikke det? Det er meget vigtigt, at du hele tiden ser fremad, men ikke uden at huske din historie.

Budgettet er dit søkort, det er der, hvor du kan genfinde din plan, din strategi og ikke mindst dit succeskriterie. Det kan ikke siges nok – budgettet er din eneste vejviser mod målet. Det er dit budget, der viser om du sejler den rigtige vej, eller om du er ved at gå ned med mand og mus.

Der er hjælp at hente
Det er mange gode bud på, hvordan et budget kan se ud. Jeg finder, at der findes en god starthjælp her: Skabelon til budget. Er du rutineret forretningsmand eller forretningskvinde, ved du sikkert godt, hvordan dit budget skal laves. Måske mangler du nu blot at få det lavet. Budgettet er ganske enkelt noget af det vigtigste, der findes, når det kommer til at skabe en udvikling for din virksomhed.

I næste video vil jeg forklare om noget, der relatere sig til dit budget, et “rødt håndtag”.