Hvad skal du give for en ordre? 1%? 10% – Her er nogle retningslinjer

Affiliate systemer er som et fuldkommet markedet, der er et total konkurrence. Det er tæt på at være et fuld efficent markedet, hvor alle konkurrerer på lige vilkår og hvis en får mere, er der en anden der får mindre. Det er sådan, at priserne bliver dannet og det er vigtigt, at du forholder dig til det.


Medierne går efter deres klikpris
Klikpris? Jamen er det ikke sådan, at man kun betaler, når der er en tilmelding, eller en ordre i shoppen? – Jo, det er korrekt. Det er sådan det fungerer. Men medierne har en begrænset plads på deres sites og i deres nyhedsbreve. De har en begrænset mængde af trafik og for dem handler det om at optimere, så meget som de kan.

Sagen er den, at webmasteren, på de givne medier, vil gå efter den optimale indtjening. For at kunne sammenligne de enkelte kampagner, vil webmasterne gå efter at få så høj en klikpris, som det er muligt.

Lad os antage, at du sælger et TV og at det koster 10.000,-.
Du vælger at give 2% i provision. Det giver en CPO (Cost per ordre) på kr. 200,-. Der skal måske 200 besøgende til at lave et salg. Det giver en klikpris (CPC cost per click) på kr. 0,50,-

En konkurrent kører en konkurrence, hvor man kan vinde et TV.
De har valgt, at man kan vinde et TV til 10.000,- for at tilmelde sig deres nyhedsbrev. De giver en CPA (Cost per action) på kr. 7,-. Der skal 4 kliks til en tilmelding på denne kampagne. Det vil give en klikpris (CPC) på kr. 1,75,-. Dermed vil mediet køre denne kampagne og ikke din.

Gå efter en klikpris på ca. kr. 2,-
Kan du sætte en kampagne op, der giver ca. kr. 2,- pr. klik, kommer der ganske givet trafik til dig på denne baggrund.

Hvis du vil vide mere om affiliate marketing, er du velkommen til at kontakte os på +45 42 74 25 85
Se evt. mere om vores business support her


Følg Blaesbjerg.com på Youtube

Følg Blaesbjerg.com på Vimeo

Vil du have flere tips, så tilmeld dig herunder

* skal udfyldesSe flere videoblogs – klik her

Comments

comments